facebook
Om de moed erin te houden: kleine dingen om je op te verheugen na de pandemie

Om de moed erin te houden: kleine dingen om je op te verheugen na de pandemie

Iedereen is het spuugzat, die eerste pandemie in ons leven, met de beperkingen die daar het gevolg van zijn. Het goede nieuws is dat er een hoop is om je op te verheugen. Niet alleen grote dingen, maar ook kleine dingen.

Ik ben gek op voorpret. Soms is voorpret zelfs beter dan de pret waar de voorpret voor bedoeld was. Bijna alles aan deze tijd is klote, maar we hebben nog nooit zoveel tijd gehad voor voorpret als in deze klotetijd. En voor je het weet is deze tijd ook weer voorbij, dus dit is het ideale moment om je lekker te verheugen.

Natuurlijk verheug ik me net als iedereen op allerlei grote en belangrijke dingen die broodnodig zijn. Minder angst en zorgen, knuffelen met dierbaren, meer geld verdienen, op vakantie, uit eten en meer van dat soort zaken. De grote dingen zijn een enorm groot en pijnlijk gemis, en zijn dat al zo lang dat het bijna saai is. Murw is daarvoor het woord. Gelukkig zijn er ook nog heel veel kleine dingen om je op te verheugen, voor straks na corona.

Ik verheug me op vakanties die zo enorm tegenvallen dat je er maar het beste van moet maken. Het te dure restaurant dat de hooggespannen verwachtingen niet waarmaakt, en het restaurant waar je niet heen wilde dat een fantastische verrassing blijkt.

Ik verheug me op niet meer onwillekeurig m’n adem inhouden als ik te veel tegenliggers passeer op de fiets. Ik verheug me ook op niet meer vreemden aanzien voor bekenden in de supermarkt en andersom door dat stomme mondkapje. Ik verheug me op nooit meer een mondkapje zien behalve in het ziekenhuis en China. Daar ben ik nog nooit geweest, China gaat meteen op de bucketlist. Zin in!

Ik verheug me op lange kletspraatjes in de kroeg met degene die ik eigenlijk wilde vermijden. Ik kan niet wachten op de eerstvolgende borrel waar ik met tegenzin heen moet omdat dat zo hoort. En het bijbehorende lauwe bittergarnituur. En daarna een beetje teut naar huis fietsen.

Ik verheug me erop om dingen ik helemaal niet wil niet meer steeds aantrekkelijker te vinden. Ik wil helemaal niet naar voetbal, de Efteling of de Toppers in Concert, zelfs al zou dat het laatste evenement op aarde zijn. Ik kan niet wachten tot ik dat weer oprecht meen.

Ik verheug me erop om principieel niet naar Oscar-winnende films over deze tijd te kijken. Ik heb zin om mensen die straks nostalgisch over deze tijd doen gestoord te verklaren. Hell, ik verheug me er desnoods op om zo iemand te zijn!

Nog even doorbijten, we zijn er bijna. Dit was zomaar een opsomming van kleine dingen om je op te verheugen. Volslagen willekeurig en de lijst van kleine dingen om je op te verheugen is voor iedereen anders. Het mooie van de Lijst van Kleine Dingen om je op te Verheugen is dat-ie bijna oneindig is. Dus geniet er maar van, want straks heb je er geen tijd meer voor. Ik word bijna een optimist.

Wouter Louwerens

 

P.S.: meer kleine dingen om je op te verheugen zijn van harte welkom in de comments.

Waardeer dit artikel!

Een kleine bijdrage kan, hoeft niet .

Mijn gekozen donatie € -
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1