facebook
De maffia-connecties van Don Trump

De maffia-connecties van Don Trump

Presidentskandidaat Donald Trump deed in de jaren ’80 zaken met de maffia bij de bouw van zijn bekende Trump Tower en Trump Plaza. Niet voor het eerst wordt de naam van Trump verbonden aan die van de beruchte maffiabaas ‘Fat Tony’ Salermo. Zo blijkt uit een onderzoek van Politico.

Trump deed zaken met betonleveranciers die verbonden waren met de misdaadfamilies die eveneens de vakbonden controleerden. Zo werd in 1982 een staking georganiseerd die heel New York trof, maar het werk aan Trump Tower ging gewoon door. Donald Trump werd vertegenwoordigd door advocaat Rob Cohn, teven consigliere van Salermo. Tijdens de bouw van Trump Tower maakte Trump bovendien gebruik van illegale Poolse arbeiders. Dit is eerder tijdens een debat al aan de orde gekomen maar werd vrij makkelijk afgeschud

Ook in de jaren erna heeft Trump lang contacten onderhouden met diverse gekende mobsters. Tijdens de ontwikkeling van een casino in Atlantic City wist Trump een uitgebreid onderzoek naar zijn achtergrond te ontwijken. Zal dit onderzoek naar de maffia-banden van Trump tot meer ophef leiden of ook overwaaien? Tot nu lijkt het er in ieder geval op dat geen enkel schandaal echt aan Trump blijft kleven dus het is nog maar zeer de vraag of dit verhaal consequenties heeft.

Ironisch genoeg noemt Trump tegenwoordig zijn waarschijnlijke tegenkadidaat  ‘crooked’ Hillary terwijl die term toch echt meer op hem van toepassing lijkt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1