facebook
Voormalig senator noemt Afrika moslimfokkerij

Voormalig senator noemt Afrika moslimfokkerij

Emeritus hoogleraar en voormalig senator Kees de Lange vloog vandaag uit de bocht tijdens een discussie op Twitter. “Het subsidieren van de grootste moslimfokkerij ter wereld dient geen enkel rationeel doel.” was de reactie van De Lange op een kritische tweet over ontwikkelingshulp aan Afrika.

Deze racistische en denigrerende tweet leidde, zoals gebruikelijk op Twitter direct tot een hoop ophef in de vorm van verontwaardiging maar ook steun vanuit extreemrechtse accounts. Ook zijn er oproepen te lezen zijn De Lange te rapporteren aangezien zijn tweet de huisregels van Twitter schendt.

Kees de lange was van 2011 lid van de Eerste Kamer. Eerst namens de Onafhankelijke Senaatsfractie, en na een conflict als zelfstandig senator.

In december was Kees de Lange, voorheen ook werkzaam voor Shell, een van de ondertekenaars van de omstreden brief over de klimaatwet in de Telegraaf. Deze brief werd ondertekend door meerdere wetenschappers waarvan klimaatwetenschap hun vakgebied is noch was, vaak betrokken bij de fossiele industrie. In dit stuk licht Sargasso dat verder toe.

Met deze dubieuze tweet raakt de gepensioneerd hoogleraar opnieuw in opspraak, de kans is groot dat dit nog een staartje krijgt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-73562138-1